Malek Bennabi'nin "Kur'an Fenomeni" başlıklı kitabı hakkında Haydar Bammat'a gönderdiği mektup - Bennabi, Malek (My University, 1948)
Bennabi mektubunda "Kur'an Fenomeni" başlıklı çalışmasından ve bu çalışmayı Arapça olarak Doğuda ve Kuzey Afrika'da yayınlama düşüncesinden bahsetmektedir. Ne Arapça ne de Fransızca bilmeyen sayısız Müslümanın yine de Kuran'la ilgili her şeye ilgi duyduğunu bildiğini, kendisinin şu anda İsviçre'de ikamet eden bir Hindu Müslüman misyoneri olduğunu, kitabını Arapça ve Fransızcanın dışındaki dillerde de yayınlanıp yayınlanmamasını sormaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Phénomène coranique (Book); Koran; Lausanne-Switzerland