Türkiye Komisyonu'nun Almanya'dan döndüğünü, onlardan pek ümidinin olmadığını, Mısır Komisyonu ile ilgili yeni bir şeyler öğrenirse bildirmesini, bu zaman zarfında Robert Dauwalder'in evinde kaldığını, işler uzarsa iş bulması gerektiğini bildiren Aflan Zeynalov'un Haydar Bammat'a mektubu - Zeynalov, Aflan, 1918-1997 (My University, 1947)
Doktor Hasan İsmail 22 Eylül’de İtalya’ya gitti. Mısır Komisyonu da orada. İnşallah göndermeye başlayacaklar. Türkiye Komisyonu Almanya’dan döndü. Ama anlaşıldığı gibi onlardan umutlanmamak gerekir. Bu senenin sonuna kadar hiçbir şey yapmayacaklar, korkaklar. Onlar Sovyetler'den ve Yugoslavlar'dan korkuyorlar. Mısır Komisyonu hakkında yeni bir şeyler öğrenirseniz bana da haber verir misiniz. Eğer onlar da işi uzatacaklarsa kendime bir iş bulmalıyım. Şu anda Duawalder ve ailesi ile beraber evlerinde onların hesabından yaşamaktayım....
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Zeynalov, Aflan, 1918-1997; Hasan İsmail; Dauwalder, Robert; Turkey Commission; Egypt Commission; Bern-Switzerland; Italy; Germany; Russians; Yugoslavs