Kafkasya dergisi için iki makale daha gönderdiğini belirten Vakhtang Tsitsishvili'nin Haydar Bammat'a mektubu - Tsitsishvili, Vakhtang, 1892-1964 (My University, 1934)
“Kafkasya”ya (belki de Aralık ve Ocak aylarındaki sayılarına) yayınlanmış olduğunu görme umuduyla yine iki makaleyi size gönderiyorum. Konu Kafkasya ile doğrudan bağlantılı değildir, ancak havayı taşıyor. Belki Rusya hakkında düşüncelerdeki ölü noktalarda hareketin olduğunu fark etmişsinizdir. Bizim yararımıza olacak yeni devir ve yeni çizgiler ortaya çıkıyor. Bu durumdan yararlanmamak bir suç olurdu. Bu konuştuğum şeyler bence iki sene önce başlamıştır. Akabinde de buna ilişkin örnekler vermektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Tsitsishvili, Vakhtang, 1892-1964; Russia; Kyrillisch (Book); L'Écho de Paris (Newspaper); Legras, Jubes; Yamu; Michelet; Şamil, Said, 1901-1981; Tsidiyanov, V.; Çkaidze, S.; Gvetodal, R.; Milorova, N.; Diyanovskiy; Amirogov, İzmail