Vatanını müdafaa eden halk için Osmanlı Devleti'nin cephane ve askeri birlik göndermesini talep eden Dağıstan delegelerinin, Haydar Bammat'a gönderdiği telgraf - (:unkn) unknown (My University, 1918)
Bu telgrafta; İngilizler tarafından provoke edilen Ermeni Bolşeviklerin ve Kazakların devamlı hücumlarına karşı amansızca savaşılmakta ve cephane yetersizliği nedeniyle halkın kendini savunamaz durumda olduğu dile getirilmektedir. Dini ve milli varlıklarını, kimliklerini koruyabilmeleri için Hilafetin acilen cephane ve küçük bir bölük göndermesi rica edilmektedir.
Rumi calendar: 2 Temmuz 1334.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Government of the Union of Mountain Peoples of the Caucasus; Bolshevik Armenians; Cossacks; Vladikavkaz-North Ossetia-Alania; Caliphate; Allied Powers; North Caucasian Delegation; Batumi-Georgia