Paris'teki Müslüman Öğrenciler adına Adnan Mofti tarafından Haydar Bammat'a gönderilen mektup - Adnan Mofti (My University, 1954)
Paris'teki Müslüman Öğrenciler adına Adnan Mofti tarafından Haydar Bammat'a gönderilen mektupta; "Müslüman halkların toplu protestolarına rağmen İslami Hareket'in liderleri Kahire'de idam edildi. Paris'te toplanan çeşitli ülkelerden Müslüman öğrenciler, onlarca Mısırlı Müslümanın hayatına yönelik yeni tehditler sebebiyle Mısır Büyükelçiliği'ne dilekçe verdiler. İslam adına, yeni idam mahkumlarının hayatlarının kurtarılması için Büyükelçiliğe yaptığımız talebi bir kez daha desteklemenizi ve Kahire'deki infazların Fransa'da ikamet eden Müslümanlar üzerinde yarattığı etkiyi Hükümetinize bildirmenizi rica ediyoruz. Cuma namazının ardından Paris Camii'nde Mısırlı şehitlerin ruhları için dua okunacaktır. Ekselansları çağdaş İslam tarihinin önemli bir anında övgüye değer adımlarınız için şimdiden teşekkür eder, size en içten saygılarımızı sunarız" diye yazmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Islamic Movement-Egypt; Muslim Brotherhood-Egypt; Egyptian Muslims; Egyptian Embassy-Paris; Egyptian martyrs; Grand Mosque-Paris; Muslim students-Paris; Cairo-Egypt; Paris-France