Haydar Bammat'ın Paris'teki Afganistan Büyükelçisi General Mohammed Omer Khan'a gönderdiği mektup - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1950)
Haydar Bammat'ın Paris'teki Afganistan Büyükelçisine gönderdiği mektupta, "Dün Bern'deki Federal Siyasi Daire'yi ziyaret ettim ve Protokol Şefine, Federal Konsey'in Afganistan'a bir İsviçre Maslahatgüzarının atanması yoluyla İsviçre ile Afganistan arasındaki mevcut bağları güçlendirme niyetini Kraliyet Hükümetinin memnuniyetle karşılayacağını bildirdim. Federal Konsey tarafından belirlenen herhangi bir kişi Kabil'de memnuniyetle karşılanacak ve görevlerini yerine getirirken Kraliyet Hükümeti'nin desteğini bulacaktır. Özel ve kişisel olarak, Tahran- Kabil hava hattının açılmasının bu iki şehir arasındaki ilişkileri Kabil ile Karaçi arasındaki bağlantıdan daha hızlı, daha rahat ve daha ekonomik hale getirdiğini Protokol Şefine anlattım. Çok ilgilenen Boissier, bu öneriyi Siyasi İşler Dairesi Başkanı ile paylaşmayı ihmal etmeyeceği konusunda bana güvence verdi" ifadeleri yer almaktadır.
Keywords: Mohammed Omer Khan; Boissier, Léopold, 1893-1968; Department Politique Féderal-Switzerland; Afghanistan-Switzerland relations; Swiss Federal Council; Royal Embassy of Afghanistan-Bern; Royal Embassy of Afghanistan-Paris; Tehran-Kabul air route; Karachi-Kabul air route; Lausanne-Switzerland; Bern-Switzerland; Paris-France