Rusya İmparatorluğu’nun Dağılışı ve Yıkılışının Sebepleri başlıklı makalesini gönderdiğine dair Vakhtang Tsitsishvili'nin Haydar Bammat'a mektubu - Tsitsishvili, Vakhtang, 1892-1964 (My University, 1935)
Size sırasıyla “Rusya İmparatorluğu’nun Dağılışı ve Yıkılışının Sebepleri” başlığı altındaki dördüncü makaleyi gönderiyorum.... Makalemin her pasajı bir kitap olarak düşünülerek kısa özeti ihtiva eden başlıklar şeklinde bulunmaktadır “Exo Borbı” (Savaş Yankısı)’ya götüren tartışmalar beni çok etkiledi. ... Menşevikler (Azınlıklar) ile savaşmak gerekmez, tersine onların kökünü kazımak (yok etmek) gerekir, ancak onların metotlarını kullanarak değil. Onlar güçsüz öfkelerinden, hınçlarından dolayı onlar havlıyorlar.... “Kafkasya”nın son sayısında General Kvinitadze’nin makalesi çok güzeldi....
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Tsitsishvili, Vakhtang, 1892-1964; Russian Empire; Eho Borby (Book); Şavişvili; Georgia; Gegechkori, Evgeni, 1881-1954; Prométhée (Journal); Amirejibi, Shalva, 1887-1943; Kavkaz (Journal); The Collapse and Death of the Russian Empire (Article); Mensheviks; Kvinitadze, Giorgi, 1874-1970