Derginin son sayısı ile bir önceki sayısındaki makalelerinin mükemmel olduğunu, Said Şamil ve Azerbaycan-Dağlılar Birliği’nin Berlin ve Karumizde’ye karşı geldiklerini, kendisinin de Ankara'da bir merkez kurmayı planladığını bildiren Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1935)
Ankara’ya dönünce 24 Mart tarihli mektubunu aldım.... Derginin bir önceki ve son sayısındaki makalelerin mükemmel. Özellikle, “Türkiye ve Kafkasya” makalen çok hoşuma gitti. Bu makale üzerinde birileriyle görüş alışverişinde bulunmak için Ankara’da fazla kalamadığım için çok üzüldüm. Ben Said Şamil ve Azerbaycan-Dağlılar Birliği’nin Berlin ve Karumizde’ye karşı geldiklerini düşünüyorum. Benim teklifim de bizim başkentte bir merkez kurmak ve benim de onda bulunmam. Mektubun devamında bu birliğin faaliyetleri hakkında önemli bilgiler bulunmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Chermoev, Abdulmecid, 1882-1937; Abdulvahid; Şamil, Said, 1901-1981; Karumidze, Shalva, 1887-1952; Kotse, Pşımaho, 1884-1962; Amirejibi, Shalva, 1887-1943; Namitok, Aytek, 1892-1963; Azerbaijan-Mountaineers Union; Kavkaz (Journal); Konya-Turkey; Türkiye ve Kafkasya (Article); Association-Ankara; Ankara-Turkey