Adil Arslan'ın Bammat'la uzun süredir görüşemediğini ancak amcası Ali Sait Paşa ile sık sık kendisini yad ettiklerini yazdığı mektubu - Arslan, Adil, 1880-1954 (My University, 1943)
Bammat ile neredeyse 25 yıl fazlasıyle birbirleri ile görüşmemişlerdir. İki sene önce Haydar Bammat’ın İstanbul’da bulunduğunu öğrenmiş. Amcası Ali Said Paşa’dan Haydar Bammat’ın adresini almıştır. Adil Arslan amcası ile sık sık kendisini hatırladıklarını dile getirmektedir. Kafkasya’nın durumu hakkında Japonlar ile birçok defa konuştuğunu ve pozitif bir izlenim aldığını bildirmektedir. Ayrıca Askerî Ataşe Kolonel Tateishi'nin arkadaşı ve komşusu olduğunu yazmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Akbaytugan, Ali Sait, 1872-1950; Mustafa Bey; Tateishi, Hōryō, 1897-1957; Caucasus; Muslims; Japan; İstanbul-Turkey