Abhazya’da işlerin günden güne kötüleştiğini, Gürcü işgaline karşı Almanlar’dan yardım istediklerini, fakat etkili olmadığını, Gürcüler’in yerine Alman ordularının gelmesini istediklerini, aksi takdirde halkın Kuzey Kafkasya’ya geçmeye karar verdiklerini yazan Simon Basaria’nın Haydar Bammat’a gönderdiği telgraf - Basaria, Simon, 1884-1941 (My University, 1918)
HB03017 no'lu Fransızca belgenin Rusça elyazması orijinalidir.
Keywords: Basaria, Simon, 1884-1941; Abkhazia; Germany; Caucasia; Mountainous Republic of the Northern Caucasus (MRNC); Mazniashvili, Giorgi, 1871-1937; Shervashidze-Chachba, Alexander Georgievich, 1867-1968; Merzani, Camal; Bammat, Haydar, 1890-1965