Kafkas Cumhuriyetlerinin temsilcilerinin Tiflis’te başlayan görüşmeleri, Kuzey Kafkasya’nın içinde bulunduğu vahim durum ve bu duruma karşı Transkafkasya temsilcilerinin gösterdikleri tepkilerin yer aldığı Kafkasya Konferansı toplantı tutanakları - (:unkn) unknown (My University, 1919)
S. F. Tigranyan’ın başkanlığını yaptığı, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve Dağlılar Cumhuriyeti temsilcilerinin katıldıkları bu konferans protokolünde Kuzey Kafkasya hükümeti ve halkı ile Denikin’in askerleri arasındaki anlaşmazlıklar, karışıklıklar, genel olarak Kafkasya’daki istikrarsızlıklar gibi konular tartışılmaktadır.
See Kafkasya Özgürlük Hareketi: Haydar Bammat by Cem Kumuk. İstanbul: Kafkas Vakfı Yayınları, 2025, p. 268-279.
Keywords: Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945; Caferov, Memmed Yusuf, 1885-1938; Hoyski, Fatali Han, 1875-1920; Ramishvili, Noe, 1881-1930; Tigranyan, Sirakan Tadevosi, 1875-1937; Harutyunyan, S. S.; Mamikonian, S. G.; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Penzulayev, Muradin; Butayev, Aslan-Bek; Briggs; Denikin, Anton, 1872-1947; Aliyev; Hacı Murat; Kotse, Pşımaho, 1884-1962; Georgia; Azerbaijan; Armenia; Mountainous Republic of the Northern Caucasus (MRNC); Milne; Tbilisi-Georgia