Mikheil Tsereteli'nin Tetri Giorgi'nin 103. sayısında yayınlanan "Görüşümün İstenildiği Kavkaz Hakkında" başlıklı makalesi - Tsereteli, Mikheil, 1878-1965 (My University, 1938)
Günümüzde birçok dilde yayınlanmakta olan Kafkasya Dergisi'nin Rusça’sında iki küçük makalem yayınlandı. O günden bu yana uzun bir zaman geçti. O zamanlar dergi yeni faaliyete başlamıştı ve ben derginin vatansever Kafkasyalıları etrafına toplayacağını düşünerek büyük umutlarla derginin yöneticilerine güvendim. Ancak çok geçmeden derginin benim hayal ettiğim gibi olmadığını anladım ve bağlantımı kestim. .... Tetri Giorgi'nin isteği üzerine Kafkasya Dergisi'nin eski çalışanlarından olarak dergi hakkındaki düşüncelerimi okurlara açıklamak istiyorum... Bu makalede Gürcüler, Azeriler, Ermeniler, Kafkasya Dağlılarının dinleri, dilleri, kültürleri ve tarihlerinden bahsetmekte ve ilişkilerini anlatmaktadır.
Keywords: Kavkaz (Journal); Georgians; Azerbaijanis; Armenians; Mountainous Republic of the Northern Caucasus (MRNC); Switzerland; Europe; Asia; Georgia; Turkey; Iran; Turan; Russia; Azerbaijan; Armenia; Lashishvili, Giorgi; Tbilisi-Georgia; Germany; Anatolia-Turkey; Zhordania, Noe, 1868-1953; Tetri Giorgi (Newspaper); Görüşümün İstenildiği Kavkaz Hakkında (Article)