Osmanlı İmparatorluğu Hükümeti ile Kafkasya Dağ Halkları Hükümeti arasında imzalanan Dostluk Anlaşması'na ek olarak Haziran 1918'de kabul edilen Batum Anlaşması'nın ekleri - (:unkn) unknown (My University, 1918)
Kafkasya Dağ Halkları Hükümeti ile Osmanlı Devleti temsilcileri arasında imzalanan Dostluk Anlaşması uyarınca, Osmanlı Devleti her türlü askeri, sosyal, ekonomik ve iktisadi konularda yardım taahhüt etmektedir. Ancak genel savaştan kaynaklanan ve kendilerini doğrudan ilgilendiren bazı askeri sorunları çözmek amacıyla geçici bir ek anlaşma imzalamaya karar vermişlerdir.
See also the documents with the registration nos. HB02887, HB02889 and HB02890.
Keywords: Treaty of Friendship, 1918; Ottoman Empire; Union of the Mountain Peoples of the Caucasus; Military cooperation; Menteşe, Halil, 1874-1948; Kaçı, Mehmet Vehip, 1877-1940; Bammat, Haydar, 1890-1965; Chermoev, Abdulmecid, 1882-1937; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Temirhanov, Zubeyr; Dibirov, Magomet Kadi; Batumi-Georgia