Tahran ve İstanbul'da Said Şamil'in bazı entrikaları ve Kafkasya dergisinin Kasım, Aralık sayılarını göndermesi hakkında Halil Bey Hasmemmedov'un Haydar Bammat'a mektubu - Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945 (My University, 1939)
Tahran’daki bazı entrikalar hakkında kısaca haber verdikten sonra şunları eklemektedir; “İstanbul’dan kötü haberler alıyorum. Orada da entrika devam etmektedir . Özellikle Said Şamil bununla uğraşmaktadır ve bu entrikalar daha çok size ve bana karşı yapılmaktadır...” şu an sizin nerelerde olduğunuzu bilmiyorum ama “Lozan” adresine gönderiyorum. “Kafkaz”ın Ocak sayısını aldım ve 1938 yılının Kasım ve Aralık sayıları da bulunuyorsa göndermenizi rica ederim.
Keywords: Kavkaz (Journal); Bammat, Haydar, 1890-1965; Tehran-Iran; İstanbul-Turkey; Lausanne-Switzerland; Şamil, Said, 1901-1981