Phillipe Amiguet'in Haydar Bammat'a gönderdiği cevabi mektubu - Amiguet, Phillipe, 1891-1974 (My University, 1945)
Phillipe Amiguet Haydar Bammat'a gönderdiği cevabi mektubunda son derece cesaret verici ve nazik mesajı için kendisine teşekkür ederek, endişeli olduğunu, mali nedenlerden kaynaklanan bu kayboluşun siyasi bir meseleyle daha da karmaşık hale geldiğini belirtmektedir. Kendisinin de kutsal davası olan Müslüman dostlarının sarsılmaz dostluğuna güvendiğini ve en büyük milletler tarafından desteklenen bu İslami uyanışı anlamaktan ülkesinin de büyük fayda göreceğine inandığını bildirmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Georges Rivoire (Pseudonym of Bammat); Le Mois Suisse (Journal); Montreux-Switzerland; Lausanne-Switzerland