Haydar Bammat'ın Paris Büyükelçiliğine atanan General Mohammed Omar Khan'ı tebrik için gönderdiği mektup - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1949)
Haydar Bammat'tan, Afganistan'ın Paris Büyükelçiliğine gönderilen bu mektupta; "Ekselanslarının Paris'e gelişinde, size en samimi karşılamayı ve Majestelerinin Fransa Büyükelçisi olarak ve Belçika ve İsviçre'ye Olağanüstü Elçi ve Tam Yetkili Bakan olarak atanmanızdan dolayı en içten tebriklerimi iletmekten onur ve mutluluk duyuyorum. Ekselanslarına saygılarımı mümkün olan en kısa sürede sunmak ümidiyle, Paris'e kısa bir süreliğine gelmek için izin talep ediyorum. Ayrıca güven mektubunun Konfederasyon Başkanına sunulmasından önce Ekselanslarına İsviçre'deki işlerimiz ve federal makamlarla olan ilişkilerimiz hakkında bilgi vermenin yararlı olacağına inanıyorum" ifadeleri yer almaktadır.
Keywords: Muhammad Umar Khan, 1898-1964; Royal Embassy of Afghanistan-Paris; Belgium; Switzerland; Paris-France; Lausanne-Switzerland