Haydar Bammat'ın Mısır'ın propagandası için bir dergi yayınlanması hakkında Mısırlı siyasetçi Abdel Fattah Assal'a gönderdiği mektup - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1945)
Haydar Bammat tarafından Mısırlı siyasetçi Abdel Fattah Assal'a gönderildiği anlaşılan mektupta; "Arap Birliği'nin önemi arttıkça, Yahudilerin perde arkasından yönlendirdiği Avrupa basını, çarpıtma ve iftira kampanyalarını artırıyor. Arap ulusunun sözcüsü Mısır özellikle hedef alınıyor. Bu zararlı propagandaya acilen karşı çıkılmalıdır. İsviçre'nin Avrupa'da bir iş ve bilgi merkezi olacağı açıktır. Yahudiler burayı Siyonist faaliyetin ana üssü haline getiriyor. Dolayısıyla Mısır'ın da bu eylemin merkezi olarak burayı seçmesi uygun görünüyor. Bu, Avrupa'nın yenilenmesinin ne İngiliz emperyalizmi, ne savaş kışkırtıcısı Fransız sömürgeciliği ne de komünist güçlere dayanılarak yapılması gerektiğine inanan Avrupalı ​​aydınları bir araya getiren bir dergiyi destekleyerek başlatılabilir. Bunu başarmak için Müslüman devletlerle tam bir siyasi eşitlik temelinde işbirliği yapılmasının gerekliliğini savunacaklardır. Bir yandan İslam'ın ve Arap medeniyetinin ahlaki değerlerini öne çıkaracak, diğer yandan Yahudilerin ve sömürgecilerin entrikalarının maskesini düşürecekler. Böyle bir dergi hızla hazırlanabilir. Mali açıdan gerçekleşmesi, 150 sayfalık bu derginin yayın hayatına ve dağıtımına yardımcı olmak için altı ay boyunca ayda toplam 2.500 frank sağlanmalıdır. Daha sonra önce İsviçre'de, ardından Müslüman dünyasında toplanan aboneliklerle ve reklamlarla Wivrest dergisi kendi kendini finanse edebilir. Daha sonra tasavvur edilebilecek film, kitap vb. diğer propaganda araçlarını da dışlamadan, Arap dünyası için güçlü bir eylem aracı haline gelebilir" ifadeleri yer almaktadır.
Keywords: Assal, Abd al-Fattah; Egypt; Arab League; European press; Jews; Arabs; Switzerland; Zionist activities; British imperialism; French colonialism; Islamic civilization; Muslim World; Journal publishing