Kuzey Kafkasya, Azerbaycan ve Gürcistan Cumhuriyetlerinin Paris'teki Barış Konferansı temsilcilerinin yaptıkları toplantıların notları - (:unkn) unknown (My University, 1924)
7, 11, 16, 22, 29 Ekim ve 6, 11 Kasım 1924 tarihlerinde Kuzey Kafkasya, Azerbaycan ve Gürcistan Cumhuriyetlerinin Paris'teki temsilcilerinin yaptıkları toplantıda alınan kararların tutanağıdır. Kafkas konfederasyonu kurulması; bir anayasa taslağı oluşturulması, siyasi, ekonomik ve askeri alanlarda işbirliği geliştirilmesi yönünde kararlar alınmıştır. Ayrıca Kafkas halklarına rehberlik edecek bir Kafkas Komitesi kurulmuş ve Komite'nin organizasyon, diplomasi, ekonomik ve propaganda alanlarında çalışacak dört bölümden oluşması kabul edilmiştir.
Keywords: North Caucasus; Azerbaijan; Georgia; Caucasus Confederation; Caucasian Committee; Bammat, Haydar, 1890-1965; Topchubashov, Ali Mardan Bey, 1862-1934; Hacıbeyli, Ceyhun, 1891-1962; Chkhenkeli, Akaki, 1874-1959; Ramishvili, Noe, 1881-1930; Kedia, Spiridon, 1884-1948; Chermoev, Abdulmecid, 1882-1937; Haydarov, İbrahim, 1879-1949; Paris Peace Conference, 1919-1920; Paris-France