Fuad Emircan'ın kendisinden neden memnun kalmadığı konusu üzerine Bammat'a yazdığı mektup - Emircan, Fuad, 1911-1995 (My University, 1940)
Emircan, Bammat’ın telgraf ve mektubuna cevaben yazdığı bu mektubunda Bammat’ın kendisiyle ilgili hoşnutsuzluğu konusu üzerinde durmaktadır. Vaatlerini daha sonraya ertelemektedir. Bammat’a Mir Yakup’un ikametine ve Prof. Ahmet Caferoğlu’nun şu anda mevcut olmayan faaliyetlerine dair haberler vermektedir. Ermican onu kolaylıkla yenebileceğini de bildirmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Caferoğlu, Ahmet, 1899-1975; Mehdiyev, Mir Yakup, 1891-1952; Emircan, Mehmed, 1912-1979; Emircan, Abdulali, 1888-1948