Kendi çalışmalarından, bazı siyasi durumlardan, dergi ve Samsun’daki faaliyetlerden bahseden Haydar Bammat'ın İbrahim Haydar'a mektubu - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1933)
Burada Haydar Bammat kendi çalışmalarını ve bazı siyasî durumları, dergi ve Samsun’daki faaliyetlerden bahsetmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Samsun-Turkey; Haydarov, İbrahim, 1879-1949