Münih’teki Kuzey Kafkasya Birleşmiş Millî Merkezi'nin kurulmasının hikayesini anlatan yazı - North Caucasus United National Center (My University, 1963)
Son zamanlarda bizim Milli hareket ve düşüncemizde büyük kayıplar oldu. 1918-1920 yılları Bağımsız Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti’nin önde gelen devlet adamlarından Türkiye’de, Cumhuriyetin Meclis Başkanı Vassan Girey Jabağı, Cumhurbaşkanı Pşımaho Kotse, Petrograd’daki Bağımsız Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti temsilcisi, 1917-1918 yılları arasında Kuban’da temsilci olan A. Namitok, İstanbul’daki Kuzey Kafkasya Milli Merkezin eski üyesi Magomet Girey Sunş, Mustafa Dağlı vs.; Almanya’da Kuzey Kafkasya Millî Komite’nin Başkanı Ahmed Nebi Magoma, sonra Alihan Kantemir, Fransa’da Mutuzali Kuriyev ve diğerleri vefat ettiler. Bunların her biri Kafkasya’nın bağımsızlığı ve özgürlüğü için kendi makamlarına ve ülkemize büyük hizmetlerde bulunmuşlardır. Bu iki sayfalık yazı çok değerli bilgileri ihtiva etmektedir.
Keywords: North Caucasus United National Center-Munich; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Namitok, Aytek, 1892-1963; Traho, Ramazan, 1914-1964; Baytugan, Barasbi, 1899-1986; Hızal, Mustafa Zihni, 1919-1964; Avtorkhanov, Abdurakhman, 1908-1997; Magoma, Ahmed Nebi, 1897-1961; Jabağı, Vassan Girey, 1882-1961; Kotse, Pşımaho, 1884-1962; Sunshev, M. Girey; Kuriyev, Mutuzali; Güsar, Vasfi, 1895-1978; Kafkasya Kültür Derneği-İstanbul; İstanbul-Turkey; North Caucasus National Center-Munich; North Caucasus Anti-Bolshevik National Association; Munich-Germany; Abbas, M.; Hadece, E.; Abdullah, B.; Gaydaroğlu, O.; Sego, İ.; Goy, K; Ketti, M.; Hızal, İ.; Şamil, Said, 1901-1981; Koreha, R.; Şurdum, Mesut, 1926-2020; Basen, B.; Bilatti, Balo; Geleskanov, İbrahim; Kumuz, Hüseyin, 1890-1964; Umaş, Yusuf; Kassajep, Hasan