Pşımaho Kotse’nin pakt ile ilgili dilekçesini gönderdiğini, Menşevikleri kafasına takmaması gerektiğini bildiren Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1934)
Haydar Bammat’ın kendisine göndermiş olduğu 6 ve 10 tarihli mektuplarını aldığını bildirmektedir. Cevaben yazdığı bu mektubunda Pşımaho Kotse’nin mektubunu ve Pşımaho’nun pakt ile ilgili dilekçesini göndermekte olduğunu yazmaktadır. Bu dilekçeyi herhangi bir değişiklik yapmadan sana gönderiyorum nasıl istersen öyle değerlendir. Menşevikleri kafana takma ve yalnız olmadığını düşün...
The letter is thought to belong to Alihan Kantemir based on its writing style.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Kotse, Pşımaho, 1884-1962; Kavkaz (Journal); Mensheviks; Caucasus Confederation Pact