Türk Hükümeti'nin savaş esirlerine dair aldığı karar ile ilgili yazı - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Kimin tarafından ve hangi tarihte yazıldığı belli olmayan "Türkiye ve Mülteciler" başlıklı kısa yazıda; "Ocak ayı başında Türkiye Büyük Millet Meclisi, Avrupa'nın çeşitli kamplarına dağılmış Müslüman mültecilerin Türkiye'ye kabulü konusunu görüştü. Sayın Necmettin Sadak, konuşmasında, söz konusu mültecilerin savaş suçlusu olmaması koşuluyla, Hükümetin Türk kökenli 7.000 mültecinin Türkiye topraklarına yerleştirilmesinden yana olduğunu beyan etti. Bakanın açıklamalarını memnuniyetle karşılayan Meclis, hükümetten bu projenin pratikte hayata geçirilmesi için gerekeni yapmasını talep etme kararı aldı. Özellikle yeni bir soruşturma komisyonunun görevlendirilmesi önerildi. Bugün özel bir kaynaktan "Mart ayı sonu için pratik önlemler" planlandığı bilgisini aldım. Bu son tahminin güvenilirliği hakkında yorum yapmam zor" ifadeleri yer almaktadır.
Keywords: Sadak, Necmettin, 1890-1953; Grand National Assembly of Turkey; La Turquie et les D.P. (Text); Muslim refugees; Refugee Camps-Europe; Turkish prisoners of war