Walton Moor tarafından John A. Stewart'a gönderilen cevabi mektup - Moore, Robert Walton, 1859-1941 (My University, 1926)
ABD Temsilciler Meclisi üyesi Walton Moore'un Dr. John A. Steward'a gönderdiği mektupta aynı gün tarihli mektubu aldığını, Gürcistan Cumhuriyeti ile ilgili kararın henüz Dışişleri Komisyonu Meclislerinde nihai olarak görüşülmediğini, incelendiği zaman Azerbaycan ve Kuzey Kafkasya'nın güvence taleplerinin dikkate alınmaması için bir sebep göremediğini bildimektedir. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Gürcistan'a bir diplomatik temsilci atamaya karar verirse, aynı yetkiliyi kendi isteğine göre diğer iki ülkenin de [Azerbaycan ve Kuzey Kafkasya] ABD temsilcisi olarak görev yapabileceğini belirtmektedir.
Keywords: Stewart, John A.; Georgia; Azerbaijan; North Caucasus; House of Representatives-USA; Congress of the United States; New York-USA; Washington-USA