Sovyetler Birliği'nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve yaşam koşullarına dair yazılmış bir yazı - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Kim tarafından ne zaman yazıldığı belli olmayan bu yazıda, Sovyetler Birliği’nin 1940’lardaki ekonomik durumu ile ilgili açıklamalar bulunmaktadır. En verimli toprakları Almanlar ele geçirmiş ve tarım alanları azalmıştır. Halk yoksul ve çaresizdir. Değerli bir taş veya altın karşılığı süt ve patates alabilmektedir. Amerika ve İngiltere'nin halka gıda konvoyları gönderme ihtimali söz konusudur. Stalin'in din adamlarının mali desteklerini aldığına dair ortaya atılan bilgi doğru değildir. Zira Sovyetler Birliği'nde ne kilisenin, ne de din adamlarının mali bir kaynağı bulunmamaktadır.
Keywords: Russia; Graebner, Walter, 1909-1976; Daily Mail (Newspaper); The Times (Newspaper); Lord Woolton, 1883–1964; USA; England; Halicz, Nicolai; Litvinov, Maxim, 1876-1951