Osmanlı İmparatorluğu'ndan yardım istendiğine ve askeri sevkiyat için demir ve karayollarının açılmasında yardımcı olunmasına dair Chkhenkeli'ye gönderilen mektup - (:unkn) unknown (My University, 1918)
Mektupta; Kafkas Dağ Halkları Birliği Hükümeti'nin, düşmanlarına karşı mücadelede Osmanlı Hükümeti'nden askeri teçhizat, teknik kaynak ve nitelikli eğitmenler temin ederek bir ordu kurma konusunda yardım talep ettikleri, bu talebin Osmanlı İmparatorluğu'nun tam desteğiyle karşılandığı yazılıdır. Eğitmen gruplarının geçişi ve askeri sevkiyat için Batum-Tiflis demiryolunun ve Tiflis-Vladikavkaz karayolunun Kuzey Kafkasya'ya açılması meselesine acil bir çözüm bulunması istenmektedir.
A copy of the letter with the registration no. HB02233.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Union of Caucasian Mountain Peoples; Mountain Peoples of the Caucasus; Ingush; Balkars; Military equipment; Transcaucasia; Batumi-Tbilisi Railway; Tbilisi-Vladikavkaz Road; Chkhenkeli, Akaki, 1874-1959